Редактор: Виолета Николаеваe-mail: В нашия регион няма адекватен път. Разбрахме го, когато

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: В нашия регион няма адекватен път. Разбрахме го, когато
Коментари Харесай

Росица Кирова: Важни са ясните цели и гражданския натиск

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

В нашия район няма съответен път. Разбрахме го, когато построиха Дунав мост 2 и се оказа, че той генерира 4 пъти по-голям тежкотоварен трафик от плануваното по проект, изясни в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв Росица Кирова от Гражданско обединяване „ Единни за смяна " - Видин.

" В един миг се оказа, че пътят е с две ленти и има места, където тежкотоварният автомобил на завоите заплашва всеки различен автомобил отсреща. Обикновено става злополука. Така се породиха доста години, в които всички от Видин се почувстваха изолирани и без достъп до света. Хората започнаха да пътуват по-малко, с цел да се пазят. 2006 година е договаряно междуправителствено съглашение с Румъния да се построи съответна инфраструктура. 2012 се разпорежда скоростен път или рационализация по план " Ботевград - Видин ". 

Габаритите са за Г- 27 с по три ленти във всяка посока.Ние успяхме да реализираме ускорение на процедурата. След първия цивилен митинг започнахме да получаваме актове до 300 лв., тъй като блокирахме придвижването на интернационален път. Нашата цел беше да бъдем чути. Регионът се обезлюди. Видин стартира да умира в своето развиване. Когато започнахме да вършим митингите, обсъдихме какво ще желаяме. След първата среща в Министерски съвет подадохме съответните претенции. Един митинг би трябвало да има ясно дефинирани цели. Подадохме график със периоди. Видин и Монтана реализираха това. След като се договорихме, организирахме цивилен надзор и не сме преставали да упражняваме цивилен напън. "   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР